2015. máj 15.

Szappanbuborékos mókák

írta: M.T.Zs
Szappanbuborékos mókák

img_3248.jpgOldat hozzávalói (a buborékfújó oldat hivatalos összetevői)

  • 5 dl víz
  • 2,5 dl mosogatószer
  • 2-3 evőkanál glicerin
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 zacskó sütőpor

A hozzávalókat óvatosan összekeverjük és egy éjszakán át állni hagyjuk. Mint megjegyeztem, ez a hivatalos változat, ám kisgyerekes anyukaként az a tapasztalatom, hogy az élet sokszor felülírja a szabályokat, pl mi még sosem bírtuk ki, hogy ne próbáljuk ki azonnal, és még sosem volt ebből szomorkodás, ahogy abból sem, ha épp nem a megfelelő mennyiség került valamelyik hozzávalóból a folyadékba, merjetek kísérletezni, próbáljátok ki nektek hogy működik jobban!

Fújókák hozzávalói

is rengeteg egyszerű van, nálunk a szívószál a legnépszerűbb, kötegben vagy egymagában,( a végét négy felé vágva széthajtjuk, kb. 1cm hosszan) a gyerekeknek is könnyen kezelhető. A zsenília drótosat nem szerettük, mert túl sok levet szív magába, és aztán csurog a kezükre, mikor tartják, viszont a petpalack- zokni kombinációval egy hétig ment a móka minden mást kiütve a sorból:

  • 1 db fél literes üres PET palack,
  • 1 db pár nélkül kallódó gyerekzokni

Vágjátok le a palack alját, kb az egyharmadát az üvegnek, majd húzzátok rá a zoknit szorosan, úgy hogy az orr része rásimuljon a levágott aljra. Mártsátok bele a buborékfújó oldatba, és az üveg száján át fújjatok bele levegőt. Óriás habkígyók keletkeznek, amikkel remekül lehet további kreatív feladatokba bocsátkozni, vagy egyszerűen csak elvarázsoltan fújni, és nézni, hogy ilyen is van! ☺

Tipp kicsi gyerekeseknek

Kicsikkel nem érdemes óriás buborék fújót készíteni, mert nekik még nehéz kezelni, persze ha el akarjátok őket bűvölni, akkor ez is remek módja, és nem is bonyolult elkészíteni

  • Hurkapálca,
  • pamut fonal, nagy
  • műanyag gyöngy kell hozzá.

A fonalból vágjunk le egy kb. 1méteres darabot, fűzzük rá a gyöngyöt ( kulcskarikát, csavaranyát, bármilyen apró súlyt, ami picit kihúzza majd a zsinórunkat, hogy könnyebb legyen a buborékot előcsalogatni.) majd a két végét kössük össze és kössük rá az egyik hurkapálcika végére. ( én oda is szoktam celluxozni) aztán mérjünk ki egy kb. 40cm-es darabot a zsinórból és oda kössük rá a másik hurka pálca végét, rögzítsük, majd mártsuk a lébe, csöpögtessük le a felesleget és óvatos, de határozott mozdulattal nyissuk szét a két pálcát, és húzzuk hátrafelé. Hatalmas buborékokat „fújhatunk” így, mindenki ámulatára!

Szólj hozzá

nyár szappan buborék szappanbuborék otthon készített babolda kreatív kuckó